ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΔΗΜΩΝ & ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΜΑΡΓΕΤΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποδήμων & Κατοίκων Αμαργέτης ανακοινώνει την ακύρωση της φετινής χοροεσπερίδας, στις 14 Αυγούστου 2020, λόγω των μέτρων για την πανδημία Covit 19. Η συνεργασία μας με τον τραγουδιστή κ. Γιώργο Σταματάρη και την ομάδα του θα μετακινηθεί το 2021. Ευχόμαστε μέχρι τότε να πάνε όλα καλά και να μπορούμε όλοι πάλι να διασκεδάζουμε μαζί, συγχωριανοί, απόδημοι και φίλοι του χωριού.

Ο Σύνδεσμος συνεχίζει όμως σταθερά να είναι ενεργός, παρά τις αντιξοότητες. Στο χρονικό διάστημα που ακολουθεί θα επικεντρωθεί σε άλλου είδους δράσεις που είναι για την πρόοδο του χωριού μας, πάντα σε στενή συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Κάποιες από αυτές είναι :

-Ανάδειξη αιωνόβιου δρυ που βρίσκεται στη διαδρομή του μονοπατιού του Χουλιάτη. Δημιουργία προσβάσιμου μονοπατιού που να οδηγεί στο δρυ, καθαρισμός της περιβόλου του και τοποθέτηση παγκακίων.

-Ανάδειξη , προβολή και σήμανση του γεφυριού των Ρουθουνιών̌.

– Συλλογή φωτογραφικού υλικού από την πάλαι ενεργή σχολική ζωή του Δημοτικού σχολείου με στόχο μια μελλοντική έκθεση φωτογραφίας στο υφιστάμενο κτίριο.

Στηρίζουμε επίσης

– την αυστριακή πανεπιστημιακή αρχαιολογική ομάδα στις έρευνες της για το Ιερό του Απόλλωνα Μελάνθιου.

– Πολιτιστική εκδήλωση με κρουστά όργανα σε συνεργασία Κοινοτικού Συμβουλίου με Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Επιπρόσθετα γίνονται σκέψεις για

– συντήρηση και ανάδειξη των 5 τσιμεντένιων δημόσιων βρυσών με τσιμεντοκονίαμα

– οργάνωση “κυνήγι θησαυρού” και Διαγωνισμού με θέμα που να σχετίζεται με το χωριό.

Αναμένουμε από την Επαρχιακή Διοικηση να προχωρήσει σε προκύρηξη Διαγωνισμού για προσφορές μελετητή για το Δημοτικό Σχολείο, όπως το έχει ζητήσει η κοινότητα σε συνεργασία μαζί μας. Υπενθυμίζουμε ότι έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας το 2017, ώστε να γίνει Κέντρο Ερευνών και Μελετών Απόλλωνας Μελάνθιος.

Συνεργαζόμαστε με τη Συντονιστική Επιτροπή Ανάπτυξης Κοιλάδας Έζουσας για τη δημιουργία Γραμμικού Πάρκου.

Είμαστε πάντα ανοικτοί σε διάλογο και νέες ιδέες.